Έξυπνες ιδέες ανακαίνισης για το παιδικό δωμάτιο
Έξυπνες ιδέες ανακαίνισης για το παιδικό δωμάτιο
Ιδέες Σπίτι

Έξυπνες ιδέες ανακαίνισης για το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό υπνοδωμάτιο, αποτελεί έναν από τους χώρους όπου μπορείτε να αφεθείτε λίγο πιο ελεύθεροι ως προς το κομμάτι της φαντασίας και ταυτόχρονα, να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί.

Μια τέτοιου είδους ανανέωση, προσδιορίζεται πάντα με γνώμονα τις προτιμήσεις του κάθε παιδιού, κυρίως ως προς τα χρώματα και το στυλ. Η διαδικασία θα σας φανεί ιδιαίτερα ευχάριστη, καθότι χωράνε πολλών ειδών κατασκευές μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι, πρακτικά, μπορείτε να φτιάξετε όμορφα πράγματα ακόμα και μόνοι σας. Επίσης, έστω και αν πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο χώρο, τα παιχνίδια είναι πάντα πολλά και οι αποθηκευτικοί χώροι σε κάθε περίπτωση, μοιάζουν απαραίτητοι.

Υπάρχουν ορισμένες έξυπνες αλλά και πρακτικές ιδέες, που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε μια άψογη ανακαίνιση στο παιδικό υπνοδωμάτιο, οι οποίες και παρατίθενται παρακάτω πιο αναλυτικά.

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

Είναι ευρέως γνωστό, ότι τα ζωηρά και ανοιχτά χρώματα, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για κάθε παιδικό δωμάτιο. Το πρώτο βήμα είναι ο ελαιοχρωματισμός των τοίχων, επομένως μπορείτε να ακολουθήσετε την επιλογή χρώματος που επιθυμεί το παιδί. Μια παλέτα χρωμάτων, θα σας βοηθήσει να βρείτε ταιριαστές αποχρώσεις και συνδυασμούς, οι οποίοι θα συνάδουν με το βασικό σας χρώμα.

Πιο αναλυτικά, το κόκκινο (αλλά και αποχρώσεις του ροζ), είναι καλές επιλογές, αφού ενεργοποιούν την δημιουργικότητα των παιδιών και συγχρόνως τα βοηθούν να εκφράζονται.

Επίσης, ο συνδυασμός του λευκού θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πιο «καθαρό» οπτικά δωμάτιο. Ακόμα, μπορεί να αποτελέσει τη βάση, ώστε οι τοίχοι να διακοσμηθούν από τα ίδια τα παιδιά, με ζωγραφιές και χειροτεχνίες.
Τέλος, το πράσινο βοηθάει στην ηρεμία και τη χαλάρωση, καθώς αποτελεί μια γήινη απόχρωση, ιδανική για έναν τέτοιο χώρο. Η επιλογή φυσικά είναι δική σας.

Οι έξυπνες κατασκευές

Όπως είπαμε παραπάνω, η δημιουργικότητα στον συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι ιδιαίτερα σημαντική.  Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε και περισσότερο χώρο, τότε ιδανική λύση αποτελεί η τοποθέτηση γυψοσανίδας. Μπορείτε με πολύ μικρό κόστος, να δώσετε διαφορετικά σχήματα και διαστάσεις, δημιουργώντας διακοσμητικά ή ακόμα και αποθηκευτικούς χώρους, όπως βιβλιοθήκες και ράφια.

Δημιουργείστε σχήματα της επιλογής σας, όπως για παράδειγμα καρδιές ή πεταλούδες, τα οποία είναι εφικτό να μετατρέψετε ακόμα και σε φωτιστικά. Η γυψοσανίδα δεν έχει περιορισμό τοποθέτησης, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί είτε στον τοίχο είτε στο ταβάνι.

Μην ξεχνάτε ότι, η δημιουργία αποθηκευτικών χώρων μέσω χρήσης γυψοσανίδας, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και για την τοποθέτηση των παιχνιδιών ή των σχολικών των παιδιών, χωρίς να χρειάζεστε μια επιπλέον ξεχωριστή βιβλιοθήκη.

Η λύση για μικρά δωμάτια

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να «ανοίξει» όσο γίνεται ο χώρος και να μη φαίνεται στενός και περιορισμένος.

Προτείνεται να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα και ειδικότερα λευκό ή παστέλ γλυκιές αποχρώσεις. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα φωτεινό και ευχάριστο δωμάτιο, το οποίο θα φτιάχνει τη διάθεση και στο ίδιο το παιδί. Στα θετικά επίσης, συγκαταλέγεται ότι θα φαίνεται και μεγαλύτερη η διάστασή του, ακόμα και αν δεν είναι.

Επίσης, εκμεταλλευτείτε τις γωνίες του χώρου, ώστε να δημιουργήσετε μικρά ράφια τα οποία θα αυξήσουν τον αποθηκευτικό χώρο. Ακόμη, στα παιδικά δωμάτια, είθισται να προτιμώνται οι κουκέτες. Αυτό συμβαίνει διότι μπορείτε να αποκτήσετε πολύ χώρο, κάτω από το κρεβάτι. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μιας μικρής βιβλιοθήκης, ή ενός γραφείου, στον κενό. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε από κάτω, έναν χώρο χαλάρωσης για το παιδί, με πουφ ή ένα μικρό καναπέ και αυτοκόλλητα πίσω στον τοίχο. Υπάρχουν περαιτέρω ιδέες ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι, τις οποίες μπορείτε να συζητήσετε μαζί με τον μικρό σας φίλο, ώστε να καταλήξετε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε ότι η πιο σημαντική συνιστώσα στο δωμάτιο αυτό, είναι να αρέσει στο ίδιο το παιδί. Έτσι, θα μπορεί να περνάει ευχάριστα το χρόνο του και να έχει καλή διάθεση καθημερινά.

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.