Αναδιαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας και ιδέες διακόσμησης

Αναδιαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας και ιδέες διακόσμησης

Η τραπεζαρία αποτελεί έναν χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται πιο σπάνια, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Στην τραπεζαρία πραγματοποιούνται κυρίως οι οικογενειακές ή φιλικές συναθροίσεις και οι γιορτές.

Ωστόσο, η ανακαίνιση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να αλλάξει την εικόνα και την αύρα, την οποία αποπνέει. Ο απώτερος στόχος του αναφερόμενου έργου, είναι να αρχίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο και στην τραπεζαρία. Η σωστή αλλαγή της διακόσμησης και μερικές νέες πινελιές, μπορούν να συμβάλουν και να προσφέρουν ένα συνολικά «καινούριο» δωμάτιο.

Θα σας παρουσιάσουμε ορισμένους τρόπους, ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αποκτήσετε μια μοναδική τραπεζαρία, στο χώρο του σπιτιού.

Αλλάξτε το βασικό χρώμα και επιλέξτε τους σωστούς τόνους

Τα γήινα χρώματα είναι η πρώτη επιλογή για κάθε τραπεζαρία. Η αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης αποτελούν δυο σημαντικά χαρακτηριστικά, για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Εάν ο χώρος είναι ενιαίος με το σαλόνι, τότε φροντίστε, να προκύπτει αρμονία μεταξύ τους, μετά το πέρας των αλλαγών.

Ως προς τον ελαιοχρωματισμό, ιδιαίτερα “must” είναι η απόχρωση της χρυσής ώχρας. Ένα θερμό χρώμα το οποίο συνδυάζεται άψογα με το πορτοκαλί ή το κίτρινο και το κεχριμπαρί. Η συγκεκριμένη επιλογή δημιουργεί αντιθέσεις και αποπνέει θετική ατμόσφαιρα.

Από την άλλη, το γκρι, το λευκό και το μαύρο είναι διαχρονικές επιλογές. Μπορούν να συνδυαστούν με εξίσου ζεστά χρώματα, όπως το ροζ ροδακινί. Εναλλακτικά, αν επιθυμείτε μια αίσθηση πολυτέλειας, προτιμήστε έντονες αποχρώσεις, όπως το μωβ συνδυαστικά με διακοσμητικά από βελούδο και κηροπήγια σε χρυσό χρώμα.

Αλλάξτε τα έπιπλα και πειραματιστείτε με νέες επιλογές

Η αλλαγή επίπλων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παρόλα αυτά, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα, ως προς το βάψιμο και τα σχέδια με τη μέθοδο της αναπαλαίωσης.

Το vintage είναι μια συχνή επιλογή των ιδιοκτητών και μπορεί να συνδυαστεί με μοντέρνα στοιχεία, για να ξεχωρίζει. Επιπροσθέτως, υπάρχει ποικιλία ως προς την επιλογή επίπλων. Ένας μοναστηριακός πάγκος από ξύλο, θα προσδώσει boho αποτέλεσμα στην τραπεζαρία. Αντιθέτως, μπορείτε εύκολα να βρείτε και αρκετά σύγχρονα – μοντέρνα κομμάτια, ένα θέλετε ένα πιο minimal αποτέλεσμα. Οι γυάλινες τραπεζαρίες ακόμη, μπορούν να απογειώσουν την πολυτέλεια και την κομψότητα του χώρου.

Δημιουργήστε έναν Multifunctional χώρο

Οι αστικές πόλεις απαρτίζονται κυρίως από σπίτια, τα οποία ενδέχεται να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Σε αυτήν την περίπτωση (για παράδειγμα σε ένα μικρό διαμέρισμα), μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση και να αξιοποιήσετε το δωμάτιο και με άλλους τρόπους, ούτως ώστε να μη λειτουργεί μόνο ως τραπεζαρία. Μια λύση είναι να τοποθετήσετε ράφια, κατά μήκος του κεντρικού τοίχου. Έτσι, θα έχετε ταυτόχρονα τραπεζαρία και βιβλιοθήκη. Από την άλλη, ένα επεκτεινόμενο τραπέζι θα βοηθήσει ώστε να γλιτώνετε χώρο, όποτε το χρειάζεστε ή να το χρησιμοποιείτε ακόμα και σαν γραφείο. Τέλος, μια πολυθρόνα – κρεβάτι στην τραπεζαρία, όχι μόνο θα προσδώσει επιπλέον στυλ, αλλά θα λειτουργήσει και σαν ξενώνας, σε περίπτωση που έχετε επισκέπτη.

Τοποθετήστε νέες κουρτίνες και νέο χαλί

Η σωστή κουρτίνα σε ένα δωμάτιο φαίνεται πως παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθότι επηρεάζει το φωτισμό και την οπτική, σε μεγάλο βαθμό. Υφάσματα ελαφριά, όπως δηλαδή η δαντέλα και το λινό, είναι ιδανικά εάν η τραπεζαρία βρίσκεται σε φωτεινό σημείο, κοντά σε μπαλκονόπορτα ή παράθυρο. Μην προτιμήσετε σκοτεινές κουρτίνες, οι οποίες θα «κλείσουν» το χώρο. Ειδικότερα, γήινες αποχρώσεις, όπως της άμμου, εκρού ή μπεζ είναι η καλύτερη λύση. Μην ξεχνάτε επίσης, πως τα χρώματα μεταξύ σαλονιού – τραπεζαρίας, θα πρέπει να παρουσιάζουν ομοιομορφία και αρμονία.

Ακόμη, ένα χαλί θα προσφέρει κομψότητα στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Το χειμώνα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πιο έντονο και βαρύ χαλί, με μοτίβο της επιλογής σας. Το καλοκαίρι, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ψάθινο χαλί, για πιο εξωτικό και ανάλαφρο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση μην αμελήσετε το σχήμα του χαλιού, το οποίο θα πρέπει να ακολουθεί τις γραμμές – το σχήμα της τραπεζαρίας.