Ανακαίνιση “έξυπνου” σπιτιού και μετατροπή σε Airbnb
Ανακαίνιση "έξυπνου" σπιτιού και μετατροπή σε Airbnb
Ιδέες Σπίτι

Ανακαίνιση “έξυπνου” σπιτιού και μετατροπή σε Airbnb

Τα σημερινά δεδομένα, έχουν προωθήσει έναν καινούριο τρόπο ενοικίασης σπιτιών, ο οποίος έχει προσδώσει στα ακίνητα την ονομασία Airbnb. Ο κάθε ιδιοκτήτης, πλέον έχει την δυνατότητα να μετατρέψει την ιδιοκτησία του σε Airbnb, κάτι το οποίο του προσφέρει αυτομάτως και το σχετικό κέρδος.

Η συγκεκριμένη τάση συμφέρει οικονομικά, καθώς παρέχονται ολοκληρωμένα πακέτα επίπλων στην αγορά, σε προνομιακές τιμές, ούτως ώστε το κάθε νέο Airbnb να είναι πλήρως ανακαινισμένο και προσιτό προς τον υποψήφιο ενοικιαστή. Ωστόσο, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας καθημερινά, ολοένα και περισσότερα Airbnb, με αφορμή την διαδικασία της ανακαίνισης, μετατρέπονται και σε smart homes.

Ειδικότερα, ένα Smart Home, στην ουσία αποτελείται από συστήματα αυτοματισμού, τα οποία τοποθετούνται στην πορεία της ανακαίνισης. Ο συνδυασμός ενός Airbnb και της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αυξάνει σημαντικά την αγοραστική αξία ενός ακινήτου και το καθιστά απόλυτα λειτουργικό και σύγχρονο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα ακολουθήσουν ορισμένοι τρόποι, ώστε να μετατρέψετε την κατοικίας σας, σε ένα smart Airbnb. Επίσης, θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με την «έξυπνη» αυτή τεχνολογία.

Τι είναι το smart home και πως βοηθάει στην εμπειρία του ενοικιαστή ενός Aribnb;

Κάθε σπίτι αποτελείται από διακόπτες σε διαφορετικά δωμάτια κι από συστήματα, τα οποία όμως πρέπει να ενεργοποιούμε οι ίδιοι. Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα θα είναι όλα, αν ένα σπίτι μπορεί να «αναγνωρίζει» τις ανάγκες του. Τα συστήματα αυτοματισμού, μπορούν να κάνουν ένα σπίτι πολύ πιο βολικό, άνετο και πιο εντυπωσιακό. Επίσης, γλιτώνετε χρόνο, ο οποίος είναι πολύτιμος.

Δεν είναι ανάγκη όλες οι λειτουργίες να μετατραπούν σε smart λειτουργίες. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως για παράδειγμα ο έξυπνος συναγερμός, οι έξυπνες τέντες, οι οποίες ανεβαίνουν εάν είναι δυνατός ο άνεμος ή αν είναι βράδυ και κατεβαίνουν όταν αρχίσει και ξεπροβάλει ο ήλιος. Σημαντική επίσης αλλαγή, είναι η τοποθέτηση έξυπνου θερμοστάτη. Πιο συγκεκριμένη κατά τους κρύους μήνες, τίθεται σε λειτουργία θέρμανσης αυτόματα, όταν η θερμοκρασία δωματίου πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ώστε να μετατρέψετε το Airbnb σε smart home. Επιλέξτε όσα σας εξυπηρετούν κι όσα θα κάνουν την φιλοξενία των ενοικιαστών, ακόμα πιο ευχάριστη. Ένα έμπειρο συνεργείο, θα σας βοηθήσει στην διαδικασία αυτής της πρωτοποριακής ανακαίνισης.

Extra Tip: Όσο πιο όμορφη φιλοξενία έχει ο ενοικιαστής, τόσο πιο πιθανόν είναι να μετατραπείτε σε «Super Host» και να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα.

Τι είδος αυτοματισμών πρέπει να επιλέξετε;

Όπως προαναφέρθηκε η ποικιλία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην αγορά. Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε πρωταρχικά, να κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολη, απλή και βολική την καθημερινότητα των φιλοξενούμενών σας. Ένα αυτόματο ηχείο για παράδειγμα, σίγουρα είναι ξεχωριστό και πρωτοποριακό, όμως δεν συμβάλει στην ουσιαστική λειτουργικότητα του σπιτιού. Ξεκινήστε από τα βασικά και αφήστε τις περιφερειακές επιλογές για το τέλος. Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει είναι ο καρτοδιακόπτης, ο οποίος συναντάται πλέον σε πολλά AirBnb. Ειδικότερα, εξασφαλίζει το ηλεκτρικό ρεύμα ή την διακοπή του, κάθε φορά που τοποθετείται ή αφαιρείται η ειδική κάρτα (αντίστοιχα με τα ξενοδοχεία). Έτσι, είστε και οι ίδιοι σίγουροι για την ασφάλεια του σπιτιού, όταν ο ενοικιαστής λείπει. Επίσης, σημαντική είναι η έξυπνη κλειδαριά και το θυροτηλέφωνο, για περισσότερη ασφάλεια.

Πως πρέπει να δράσετε και τι επιλογές να κάνετε, για την καλύτερη εμπειρία των φιλοξενούμενων;

Ιδιαίτερα ουσιώδες στο σημείο αυτό, είναι ότι κάθε σπίτι πρέπει να καλύπτει ορισμένες ανάγκες. Με γνώμονα τα παραπάνω, θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα προβλήματα του σπιτιού κατά την διαδικασία της ανακαίνισης. Ένα πλάνο και μια εταιρεία με στόχο, θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε το όραμά σας.

Προσοχή όμως, αν δημιουργήσετε ένα έξυπνο σπίτι, χωρίς πρώτα να έχουν λυθεί τα σημαντικά προβλήματα, τότε κινδυνεύετε να έχετε το διπλάσιο κόστος και να μην μπορέσετε να κάνετε απόσβεσή στο μέλλον. Πρώτα πρέπει να λυθούν τα θέματα, τα οποία αφορούν την λειτουργικότητα. Έπειτα, η καθημερινότητα μπορεί διευκολυνθεί με την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων αυτοματισμού.

Πως διευκολύνει ένα SmartHome– Airbnb εσάς αλλά και τον ενοικιαστή;

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση επισκεπτών χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη
  • Αυτόματη ενημέρωση σχετικά με λειτουργίες του σπιτιού και αυτόματη αποστολή του κωδικού WiFi
  • Ξεκλείδωμα πόρτας μέσω ειδικού κωδικού που λαμβάνει αυτόματα ο ενοικιαστής πριν την διανομή
  • Δεν θα έχετε άγχος μήπως ο ενοικιαστής ξεχάσει ανοιχτή την κουζίνα, το κλιματιστικό η τα φώτα, χάρη στον καρτοδιακόπτη
  • Οι λειτουργίες του σπιτιού πραγματοποιούνται αυτόματα ή μέσω ειδικών χειριστηρίων, χωρίς να κουράζεται και να χάνει χρόνο ο ενοικιαστής

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.