ανακαίνιση σπιτιού σαλόνι

6 ιδέες ανακαίνισης σπιτιού για το 2022

Η ανανέωση ενός χώρου, προμηνύει πολλές φορές την αλλαγή στη ζωή κάθε ανθρώπου και είναι σημαντική γιατί στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Ειδικότερα, τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιούνται εντός του σπιτιού, όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση. Επομένως, μια ανακαίνιση είναι σημαντική και μπορεί να συμβάλει, ώστε να αποκτήσετε το επιθυμητό περιβάλλον στο χώρο σας.

Τη φετινή σεζόν υιοθετούνται νέες και φρέσκες ιδέες στην ανακαίνιση σπιτιού, οι οποίες θα μεταμορφώσουν κάθε σπίτι και θα σας προσφέρουν τη ζεστασιά και την αισθητική που χρειάζεστε. Παρακάτω, σας παραθέτουμε ορισμένες προτάσεις, για το 2022.

Οι τάσεις στα χρώματα και τα υλικά

Φέτος θα αγαπηθούν ιδιαίτερα τα πιο ζωηρά χρώματα, ενώ φαίνεται να «μένουν εκτός», οι ψυχρές αποχρώσεις. Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο αλλά και οι γήινοι τόνοι, είναι η απόλυτη τάση και θα προσφέρουν ζεστασιά στο χώρο σας. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μοτίβα και η τοποθέτηση ταπετσαρίας, εάν επιθυμείτε να προσδώσετε πιο έντονο χαρακτήρα στο σπίτι.

Extra tip: Τα χρώματα που θα προτιμηθούν είναι το κίτρινο, το πράσινο και το stone blue

Τα βιοφιλικό σχέδιο και τα φυτά εσωτερικών χώρων

Το βιοφιλικό σχέδιο, αποτελεί το μεγάλο must για το 2022. Συγκεκριμένα, αφορά μια ιδέα σχεδιασμού, η οποία επικεντρώνεται στην ανθρώπινη σύνδεσή μας με τη φύση. Ο σκοπός είναι να «αποκτήσουμε το φυσικό περιβάλλον στο σπίτι μας». Επομένως, τα φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, με την αγορά επίπλων από φυσικά υλικά (όπως ο πυλός, η πέτρα και το ξύλο) ή ακόμα και η επαναχρησιμοποίηση παλαιών επίπλων, ήρθε στο προσκήνιο. Με την συγκεκριμένη τακτική, το σπίτι θα αποκτήσει περισσότερη θαλπωρή και ανανέωση. Επίσης, τα φυτά εσωτερικού χώρου, βελτιώνουν την υγεία με πολλαπλούς τρόπους.

Η ανανέωση του γραφείου σας

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον, εργάζεται ή διαβάζει από το σπίτι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε έναν προσωπικό χώρο μελέτης, ο οποίος θα προσφέρει την απαραίτητη συγκέντρωση. Η παραγωγικότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με έναν χώρο άλλωστε. Δοκιμάστε να ανακαινίσετε ένα δωμάτιο και να το κάνετε να μοιάζει σαν ένα πραγματικό γραφείο. Το αποτέλεσμα, θα σας βοηθήσει και θα σας ανταμείψει.

Οι φυσικές επιφάνειες και οι καμπύλες στην αρχιτεκτονική

Το 2022 είναι η χρονιά, που μπορείτε να επιλέξετε φυσικές και λείες επιφάνειες από οργανικά υλικά. Το μάρμαρο και η μονόχρωμη πέτρα σε συνδυασμό με μαύρα φωτιστικά, θα προσφέρουν κομψότητα και λάμψη στο σπίτι.

Επίσης, ως προς την αρχιτεκτονική, οι καμπύλες στα ντουλάπια και τα παράθυρα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, καθότι τείνουν να αναδεικνύουν τα υφάσματα, αλλά και τα πλακάκια (ιδιαίτερα στην περίπτωση του μπάνιου). Ακόμη, οι αψιδωτές μορφές θα προτιμηθούν το 2022, κυρίως σε αντικείμενα όπως είναι οι μεγάλοι καθρέφτες τοίχου.

Η ανανέωση στο μπαλκόνι ή τον κήπο

Λίγο πριν έρθει η άνοιξη, μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε στην αναδιαμόρφωση του μπαλκονιού ή του κήπου σας. Ακόμα κι αν πρόκειται για μικρό χώρο, υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσετε ένα ατμοσφαιρικό και όμορφο αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και πάλι τα φυτά (εξωτερικού χώρου), για περισσότερη γαλήνη και χαλάρωση. Επίσης, θα χρειαστείτε αναπαυτικά καθίσματα και έναν χαμηλό φωτισμό (κρεμαστά λαμπάκια ή φανάρια). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Ωστόσο, εάν θέλετε μια μεγαλύτερη αλλαγή, τότε ανανεώστε το χρώμα στους τοίχους και τοποθετήστε νέο δάπεδο.

Σε περίπτωση που διαθέτετε κήπο ή πιο ευρύχωρο μπαλκόνι, μπορείτε να βάλετε μπάρμπεκιου και ένα όμορφο τραπέζι, ώστε να υποδέχεστε τα αγαπημένα σας άτομα για φαγητό ή ποτό. Η διακόσμηση, από μακραμέ και μαξιλάρια σε φυσικές αποχρώσεις, θα απογειώσουν επίσης το αποτέλεσμα.

Οι ενιαίοι χώροι που προσφέρουν ιδιωτικότητα

Τα χωριστά δωμάτια, πλέον φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί. Στο προσκήνιο έχουν έρθει οι ενιαίοι χώροι, οι οποίοι παράλληλα φαίνονται λειτουργικοί και κάνουν το σπίτι να μοιάζει μεγαλύτερο. Ο «διαχωρισμός» των δωματίων φέτος, μπορεί να πραγματοποιηθεί με γυάλινες θύρες, ή με ξεχωριστές δομές και κουρτίνες. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα. Ωστόσο, η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι, τείνουν να αποτελούν πια ένα ενιαίο δωμάτιο.