Ανακαίνιση στο μπαλκόνι και ιδέες για διακόσμηση

Ανακαίνιση στο μπαλκόνι και ιδέες για διακόσμηση

Κάθε σπίτι με μπαλκόνι, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Δεν έχει σημασία αν διαθέτετε ένα μεγάλο ή ένα πιο περιορισμένο μπαλκόνι, αφού με τα σωστά βήματα, μπορείτε να το μετατρέψετε σε έναν μοναδικό χώρο. Οι μήνες της άνοιξης, θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα να ασχοληθείτε παραπάνω με την καλαισθησία της βεράντας και τη διακόσμηση.

Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους ανακαίνισης, αλλά και ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κλίμα με ιδιαίτερη αισθητική.

Αλλάξτε τα πλακάκια

Δεν είναι ένα απαραίτητο βήμα, αλλά σίγουρα είναι μια τακτική που θα αλλάξει ολικά την οπτική του μπαλκονιού, εάν αυτό είναι ευρύχωρο. Υπάρχουν ποίκιλες ιδέες όπως, η απομίμηση του γρασιδιού, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που θα μοιάζει με κήπο. Επίσης, η τοποθέτησή του, είναι απλή σε γενικές γραμμές και το μπαλκόνι θα ξεχωρίσει. Από την άλλη, αν επιθυμείτε κάτι πιο κλασσικό, μπορείτε να επιλέξετε μονόχρωμα πλακάκια . Εναλλακτικά, για ένα εξωτικό αποτέλεσμα, προμηθευτείτε πλακάκια που μοιάζουν με ψηφιδωτό ή ξύλινα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλη γκάμα στην αγορά, ώστε να διαλέξετε αυτό το οποίο σας ταιριάζει.

Επιλέξτε σωστά έπιπλα

Ένα μπαλκόνι, δεν χρειάζεται πάντα έντονα έπιπλα ή περίεργα σχέδια για να φανεί ωραίο. Σε μια μικρή βεράντα για παράδειγμα, οι μικρές ξύλινες καρέκλες με τα στρογγυλά τραπέζια για δύο άτομα, είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες επιλογές, τόσο σε υλικά και μεγέθη, όσο και σε χρωματικές παλέτες. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε μαξιλάρες για να είστε πιο εναλλακτικοί, δημιουργώντας ένα Boho αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια, είναι τάση και η δημιουργία επίπλων από παλέτες, τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε και να βάψετε σε δεύτερο χρόνο, οι ίδιοι. Γενικά, μην διστάσετε να τολμήσετε έντονα και φωτεινά χρώματα στα έπιπλα της βεράντας σας.

Ο φωτισμός και η διακόσμηση περιφερειακά

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα στην ανακαίνιση της βεράντας, είναι ο σωστός φωτισμός καθώς και η διακόσμηση. Πρόκειται για εξωτερικό χώρο, επομένως θα πρέπει να αποπνέεται ηρεμία και χαλάρωση. Προτείνεται, να τοποθετήσετε φαναράκια στον τοίχο, ούτως ώστε να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα, για τις βραδινές καλοκαιρινές νύχτες. Τα πιο μικρά μπαλκόνια, μπορούν να διακοσμηθούν από διακριτικά κεράκια επάνω στο τραπέζι και από φωτάκια με γιρλάντα στο τοίχο. Στα πιο ευρύχωρα, μπορείτε να προμηθευτείτε (ή ακόμα και να φτιάξετε οι ίδιοι), μεγάλα φανάρια, τα οποία τοποθετούνται στο δάπεδο. Το αποτέλεσμα θα είναι ειδυλλιακό. Επίσης, ένα μεγάλο και έντονο διακοσμητικό επάνω στο τραπέζι, θα προσδώσει μια ωραία αίσθηση. Τέλος, μην φοβηθείτε να «παίξετε» με ποίκιλα διακοσμητικά τοίχου, τα οποία να ταιριάζουν με το ύφος που επιθυμείτε να μεταδώσετε. Μια καλή επιλογή, είναι τα μακραμέ, τα οποία κρεμιούνται στον τοίχο και θυμίζουν έντονα καλοκαίρι σε νησί.

Τα φυτά και τα λουλούδια

Όλη η ατμόσφαιρα μιας βεράντας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία φυτών. Η χαλάρωση και η θαλπωρή την οποία προσφέρουν τα λουλούδια, θα προσδώσει μια δροσερή νότα στο χώρο. Η υπερβολή σε ότι αφορά τα λουλούδια, είναι επιθυμητή, καθώς τα φυτά αποτελούν πηγή ζωής. Προμηθευτείτε γλάστρες σε διάφορα μεγέθη, ή φτιάξτε μόνοι σας τις δικές σας σύμφωνα με την προτίμησή σας. Μπορείτε να πάρετε και αναρριχώμενα φυτά, τα οποία σταδιακά θα στολίσουν τα κάγκελα του μπαλκονιού. Επίσης, σε πιο μικρά μπαλκόνια, μια ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε μικρά γλαστράκια ή να τοποθετήσετε στα κάγκελα ζαρντινιέρες, ώστε να μην πιάνουν χώρο.

Τα είδη των φυτών, μπορούν να καθορίσουν επίσης και το στυλ του μπαλκονιού το οποίο θέλετε. Επομένως, αυτά τα οποία θα επιλέξετε, σίγουρα θα είναι αυτά που σας αντιπροσωπεύουν.

Ελαιοχρωματισμός τοίχου

Εάν το σπίτι είναι πιο παλιό, τότε οι τοίχοι σίγουρα θα χρήζουν μιας ανανέωσης. Μπορείτε να επιλέξετε το απλό λευκό, ή να δώσετε μια ευκαιρία σε κάτι διαφορετικό. Τα παστελ και φωτεινά χρώματα, θα αλλάξουν ριζικά το οπτικό αποτέλεσμα και θα ανανεώσουν απευθείας το μπαλκόνι σας.

Η δημιουργία ιδιωτικότητας

Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές όπου τα σπίτια βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, με μεγάλη ορατότητα. Οι τέντες, μπορούν να βοηθήσουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ειδικά αν το σπίτι είναι πιο παλιό, δείτε το σαν μια καλή ευκαιρία να τις ανανεώσετε ή να τις φτιάξετε. Επίσης, στα πιο ευρύχωρα μπαλκόνια, μπορεί να τοποθετηθεί πέργκολα, η οποία όχι μόνο προσδίδει ιδιωτικότητα, αλλά θα προσφέρει και στυλ. Στην πέργκολα, είναι εφικτό να τοποθετηθούν αναρριχητικά φυτά για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Τα υλικά που υπάρχουν είναι αρκετά και εξαρτώνται από το budget και από την αισθητική που επιθυμείτε.