ανακαινιση μπανιου αθηνα

Η Διαδικασία ανακαίνισης ενός μπάνιου: Οι οδηγίες για μια πετυχημένη αλλαγή

Η ανακαίνιση μπάνιου προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχημένα, απαιτεί κατευθυντήριες οδηγίες και συντονισμό από μια επαγγελματική ομάδα ατόμων. Το εξιδεικευμένο προσωπικό της εταιρείας Chroma Decor, θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε το χώρο του μπάνιου, αποτελεσματικά. Θα πρέπει πρωταρχικά, να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία και εν συνεχεία να οριστεί ένα ραντεβού στην κατοικία σας, ούτως ώστε να αποτυπωθεί ο χώρος του μπάνιου, οι ενδεχόμενες ανάγκες του και έτσι τελικά να προκύψει μια ολοκληρωτική εικόνα. Με τον τρόπο αυτόν, μπορούν να προσδιοριστούν οι δυνατότητες του, ως προς τη σχεδίαση και διαρρύθμιση του χώρου.

Σχεδίαση και κοστολόγηση

Αφότου ολοκληρωθεί η αποτύπωση του μπάνιου και σύμφωνα με τις συζητήσεις, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ο μηχανικός της εταιρίας με εσάς, ως προς το πως φαντάζεστε το νέο σας μπάνιο, θα δημιουργηθεί μια εικονική σχεδίαση 3D με σύγχρονα προγράμματα, η οποία θα αποτυπώνει το σχέδιο του χώρου. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσετε την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα αναφορικά με τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν.

Έπειτα, εφόσον οι παραπάνω διαδικασίες έχουν επιτευχθεί, ακολουθεί η διαδικασία της κοστολόγησης, όπου και η εταιρεία θα σας προτείνει ορισμένα υλικά.

Ωστόσο, εσείς θα δώσετε την τελική απάντηση, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Έχετε την ευελιξία φυσικά, να αλλάξετε τα υλικά και κατ’ επέκταση το κόστος, ανάλογα με τις ανάγκες.

Παρουσίαση 3D σχεδίου και προσφοράς

Σε αυτό το στάδιο, πραγματοποιείται εκ  νέου ραντεβού με εσάς, στο γραφείο της εταιρείας, όπου και θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου 3D. Σε αυτό το σημείο επομένως, θα δοθεί η τελική απάντηση αναφορικά με την νέα εικόνα του μπάνιου κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να επιλεχθούν τα υλικά και να ακολουθήσει η κοστολόγηση, όπως προαναφέρθηκε.

Αποδοχή προσφοράς  και ορισμός χρονοδιαγράμματος

Από την στιγμή που έχει αποφασιστεί το σχέδιο, τα υλικά, και εφόσον έχει γίνει αποδεκτή η προσφορά, ορίζεται ημερομηνία έναρξης, αλλά και παράδοσης του έργου – το λεγόμενο χρονοδιάγραμμα.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί, ότι σε μια ανακαίνιση μπάνιου δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθότι όσο η ανακαίνιση βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι το σπίτι, καθίσταται μη λειτουργικό, επειδή δεν υπάρχει τουαλέτα.

Η έναρξη

Είναι απαραίτητο για την έναρξη του έργου να γίνει μια προεργασία. Αυτό το στάδιο πιο συγκεκριμένα, αφορά την διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έξω από το μπάνιο.

Ειδικότερα, την πρώτη μέρα της επίσκεψης, το συνεργείο δεν ξεκινάει απευθείας από την αποξήλωση του μπάνιου. Αντιθέτως, πρώτα πραγματοποιείται η μόνωση, η κάλυψη των επίπλων με ειδικές μεμβράνες, ώστε να προστατευτούν και το στρώσιμο ειδικών χαρτιών στον χώρο που θα κινούνται τα αρμόδια άτομα, σε δάπεδα και τοίχους. Εν συνεχεία, γίνεται η αποξήλωση των πλακιδίων και ειδών υγιεινής του μπάνιου, με ειδικά μέσα τα οποία έχει το συνεργείο. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς πάντα υπάρχει σεβασμός προς τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και επομένως η λειτουργία του κομπρεσέρ, σταματάει στις 2 το μεσημέρι.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Το πιο σημαντικό κομμάτι στο μπάνιο, αποτελούν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και δίνεται ιδιαίτερη βάση αλλά και προσοχή, τόσο στην σωστή κατασκευή – τοποθέτηση, όσο και στα υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Ως προς το σύστημα ύδρευσης, πάντα χρησιμοποιούνται χαλκοσωλήνες talos, ενώ στην αποχέτευση χρησιμοποιούνται σωλήνες πολυπροπυλενίου βαρέως τύπου.

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Είναι ευρέως γνωστό, ότι στα πιο παλαιά μπάνια  δεν δινόταν μεγάλη βαρύτητα στα ηλεκτρολογικά για αυτό και αρκετά δεν περιλαμβάνουν καμία πρίζα. Ενδέχεται επομένως, να χρειαστεί να γίνει μεταφορά στις θέσεις του φωτιστικού, λόγω της αλλαγής της διαρρύθμισης. Επίσης, τα αρμόδια άτομα θα φροντίσουν ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες πρίζες που χρειάζεται ο κάθε χώρος, για τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών (όπως για παράδειγμα η χρήση σεσουάρ, ξυριστικών μηχανών, η σύνδεση πλυντηρίου ή στεγνωτηρίου).

Επιχρίσματα

Έπειτα, εφόσον ολοκληρωθούν οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εργασίες, ακολουθεί το σοβάτισμα του μπάνιου και το γέμισμα του δαπέδου με τσιμεντοκονίαμα, για την δημιουργία ρύσεων καθώς και την μόνωση του δαπέδου (Να διευκρινιστεί ότι το παλιό δάπεδο, αποξηλώνεται πλήρως).

Τοποθέτηση πλακιδίων

Σε αυτό το στάδιο γίνεται η τοποθέτηση των πλακιδίων, όπου για να είναι σωστή, δεν φτάνει μόνο ένας κάλος μάστορας – πλακάς, αλλά απαιτείται και η σωστή επιλογή των υλικών τοποθέτησης πλακιδίων, όπως για παράδειγμα οι ειδικές κόλλες. Η εταιρεία Chroma Decor, επιλέγει πάντοτε τα κατάλληλα υλικά, ανάλογα με το πλακάκι. Η διαδικασία τοποθέτησης, διαρκεί συνήθως 3 με 4 ημέρες.

Ελαιοχρωματισμοί

Εκτός από τις παραπάνω προαναφερθείσες εργασίες, έπειτα θα χρειαστεί να βαφτεί και οροφή του μπάνιου με ειδικά χρώματα.


Είδη υγιεινής και περιφερειακά

Οι πρώτες βασικές εργασίες, σε αυτό το σημείο έχουν  ολοκληρωθεί. Έπεται, η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής (λεκάνη, νιπτήρας, καμπίνα ντουζ ή μπανιέρα), η τοποθέτηση επίπλων για το μπάνιο. Ακόμα, τοποθετούνται οι μπαταρίες, ένα θερμαντικό σώμα, οι πρίζες και τα φωτιστικά και τέλος, τα αξεσουάρ του μπάνιου. Η ανακαίνιση περατώνεται με έναν γενικό καθαρισμό του μπάνιου, ώστε να είναι απολύτως καθαρός και καινούριος ο χώρος.

Η τελική παράδοση του έργου, πραγματοποιείται εντός 8 – 10 ημέρων.