Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί μια αρκετά δύσκολη απόφαση, αφού θα πρέπει να γίνει κατόπιν αρκετής μελέτης. Η πληθώρα επιλογών σε σχέδια, το υλικό κατασκευής και φυσικά οι χρωματικές επιλογές αποτελούν μόνο μερικούς από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική επιλογή σας. Αυτός είναι και ο λόγος που παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικές ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου που σίγουρα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου: Οι δημοφιλέστερες τάσεις

Μια ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να  περιλαμβάνει αρκετές επιμέρους εργασίες που θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Άλλες φορές μπορεί να περιλαμβάνει μόνο την αντικατάσταση των επίπλων, άλλες την αλλαγή στα πλακάκια ή την ντουζιέρα και άλλες μια ολική ανακαίνιση. Αναλυτικότερα, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου ανάλογα με τις εργασίες που επιθυμείτε.

Βάψιμο Μπάνιου

Το βάψιμο του μπάνιου αποτελεί την πιο συνηθισμένη εργασία σε μια ανακαίνιση. Ωστόσο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το χρώμα που επιλέγεται είναι το λευκό. Μια σταθερή επιλογή που πέρα από την καθαρότητα, προσδίδει και αρκετή φωτεινότητα στον χώρο. Επιπρόσθετα, το λευκό μπορεί να συνδυαστεί άριστα με όλα τα χρώματα επίπλων.

Εάν παρόλα αυτά θέλετε μια εναλλακτική πρόταση σχετικά με το βάψιμο του μπάνιου σας, μια ιδιαίτερα δημοφιλής τάση είναι το γαλάζιο. Μια αρκετά ανοιχτή απόχρωση του γαλάζιου που πλησιάζει το λευκό ωστόσο προσδίδει έναν εντελώς διαφορετικό αέρα στο μπάνιο σας. Επιλέγοντας μάλιστα να συνδυάσετε λευκό και γαλάζιο, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Μπανιέρα – Ντουζιέρα

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι ντουζιέρες έχουν αντικαταστήσει τις μπανιέρες στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Ο βασικότερος λόγος είναι η εξοικονόμηση του χώρου. Μάλιστα, η καλύτερη επιλογή ντουζιέρας είναι η διάφανη, η οποία πέραν του εξαιρετικού στυλ που θα προσφέρει στο μπάνιο σας, θα κάνει τον χώρο σας να  δείχνει μεγαλύτερος από ότι είναι. Εκείνοι που επιλέγουν να τοποθετήσουν μπανιέρα, αναζητούν πιο μοντέρνες σχεδιαστικά επιλογές, συνήθως πειραματιζόμενοι με διάφορα σχήματα.

Ιδέες για πλακάκια μπάνιου

Τα πλακάκια αποτελούν επίσης ένα βασικό μέρος του μπάνιου στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Το υλικό που θα επιλέξετε για τα πλακάκια σας θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας ώστε να εμποδίζει την εισχώρηση νερού και να αντέχει σε συνθήκες υγρασίας. Μάλιστα, μια ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή που προτιμάται τα τελευταία χρόνια είναι οι κεραμικές πλάκες και μάλιστα με εκκεντρικά σχέδια.

Επειδή όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του κειμένου, στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε μερικές χρήσιμες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου, μια εξαιρετική επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ. Μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές χάρη στην πολυτέλεια και την κομψότητα που προσδίδει σε έναν χώρο.

Έπιπλα μπάνιου

 Για το τέλος αφήσαμε τα έπιπλα μπάνιου τα οποία αποτελούν και την τελευταία πινελιά. Είναι αυτά που θα προσδώσουν το προσωπικό σας στυλ και θα διαμορφώσουν το σύνολο του χώρου. Φυσικά πέρα από την αισθητική, τα έπιπλα του μπάνιου είναι και αυτά που θα εξασφαλίσουν την άνεση στην καθημερινότητά σας, αφού θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας και τα είδη υγιεινής.

Τα έπιπλα από ξύλο είναι φυσικά και αυτά που επικρατούν κατά την ανακαίνιση ενός μπάνιου. Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό είναι να επιλέξετε ξύλο υψηλής ποιότητας ώστε να αντέχει στις συνθήκες που επικρατούν εντός του μπάνιου. Επιπρόσθετα, μια από τις καλύτερες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου είναι τα αιωρούμενα ντουλάπια. Τα ντουλάπια δηλαδή που τοποθετούνται στον τοίχο και δεν πατούν στο δάπεδο. Τα συγκεκριμένα έπιπλα, πέρα από την υψηλή αισθητική, συμβάλουν και στην αύξηση του χώρου.

Πάνω κάτω αυτές ήταν οι πιο σύγχρονες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου. Εάν παρόλα αυτά έχετε κάτι διαφορετικό στο μυαλό σας, θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας μιλήσετε για αυτό. Η εταιρεία μας διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση  ώστε να κάνει πράξη την κάθε σας ιδέα.