ιδέες για τη διαμόρφωση ενός μοντέρνου μπάνιου το 2022

Ιδέες για τη διαμόρφωση ενός μοντέρνου μπάνιου το 2022

Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία, καθώς αφορά ένα από τα πιο βασικά σημεία του σπιτιού. Η πανδημία, σε συνδυασμό με την τηλεργασία και τις πολλές ώρες στο σπίτι, κατέστησαν ακόμα πιο αναγκαία αυτήν την αναδιαμόρφωση.

Οι επισκέψεις στα σπα και σε χώρους χαλάρωσης μειώθηκαν αρκετά, επομένως μια ολοκληρωτική αλλαγή στο μπάνιο, θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, ακόμα και από το σπίτι.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα από τάσεις και ιδέες που θα προτιμηθούν το 2022, στην ανακαίνιση του μπάνιου.

Δημιουργήστε το προσωπικό σας σπα

Ο χώρος του μπάνιου είναι εφικτό να μετατραπεί σε χώρο χαλάρωσης, με μερικά απλά βήματα. Αρχικά, ένα σύστημα με ντους βροχής, θα προσφέρει διαφορετική αίσθηση. Επίσης, μια άλλη καλή ιδέα είναι το θερμαινόμενο δάπεδο για μοναδικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να δώσετε σημασία στην καλή ποιότητα πετσετών και να τοποθετήσετε κεριά, τα οποία μπορούν να προσφέρουν χαλάρωση και πολυτέλεια. Επίσης, είτε πρόκειται για μικρό είτε για μεγάλο μπάνιο, τολμήστε να «παίξετε» με τον φωτισμό. Τα σποτάκια και ο χαμηλός θερμός φωτισμός, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Οι αποχρώσεις που θα είναι στο επίκεντρο το 2022

Η πρώτη επιλογή είναι το λευκό, καθώς ταιριάζει με ποίκιλα στυλ και πάντα προσφέρει ένα «καθαρό» οπτικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός με μαύρο ή γκρι, θα προτιμηθεί ιδιαίτερα για τη φετινή σεζόν, εάν επιθυμείτε κάτι πιο αυστηρό και κομψό. Από την άλλη, στο προσκήνιο βρίσκονται πλέον και άλλα χρώματα όπως: to truffle colour, το πράσινο, το καπουτσίνο και ιδιαίτερα το ανοιχτό θαλασσί. Ο συνδυασμός του λευκού με το ανοιχτό θαλασσί, θα κάνουν το μπάνιο πιο φωτεινό.

Δημιουργήστε ένα μπάνιο 3D

O τρόπος για να πετύχετε το παραπάνω, είναι να επιλέξετε την μονοχρωμία και παράλληλα να συνδυάσετε πολλές κοντινές αλλά και όμοιες αποχρώσεις. Συμπληρωματικά, μπορείτε να επενδύσετε σε πιο ιδιαίτερα και εκκεντρικά έπιπλα, πλακάκια και μίνιμαλ είδη υγιεινής. Η αντίθεση, είναι ένα στοιχείο που θα κυριαρχήσει σε κάθε ανακαίνιση μπάνιου, το 2022.

Το έξυπνο μπάνιο με τεχνολογίες από το μέλλον

Τα smart homes είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σταδιακά και στη χώρα μας. Έτσι, ακόμα κι ένα μπάνιο αντίστοιχα, είναι δυνατό να μετατραπεί σε high-tech. Μπορείτε για παράδειγμα να αποκτήσετε αισθητήρες κίνησης για το καπάκι της τουαλέτας και ψηφιακές βρύσες που ελέγχουν την θερμοκρασία και εξοικονομούν νερό. Ακόμη, υπάρχουν ψυκτικά ντουλάπια μπάνιου, τα οποία είναι χρήσιμα, καθότι διατηρούν τα φάρμακα δροσερά. Υπάρχει πληθώρα πολλών επιλογών ακόμα και μια σχετική έρευνα, θα σας εντυπωσιάσει.

Τα “must” για τη φετινή χρονιά συνολικά

Η επαφή με τη φύση είναι ιδιαίτερα σημαντική στο χώρο του μπάνιου. Μεγάλο ποσοστό από αρχιτέκτονες, προτείνουν την τοποθέτηση φυτών στο μπάνιο, αλλά και εξωτικά ή τροπικά μοτίβα τα οποία ταιριάζουν. Επιπλέον, η εναρμόνιση των φυτών με τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και η πέτρα, δημιουργούν έναν πολύ όμορφο και γήινο συνδυασμό.

Το vintage στοιχείο επιπροσθέτως, μπορεί να συνδυάσει το μοντέρνο με το παλιό. Έτσι, ορισμένα vintage πλακάκια, διακοσμητικά ή ένας καθρέφτης, μπορούν να προσδώσουν έντονο και μοναδικό χαρακτήρα στο μπάνιο σας.

Τα αιωρούμενα έπιπλα, είναι ένα must have για το 2022. Ειδικότερα, πρόκειται για έπιπλα τα οποία δεν ακουμπάνε στο δάπεδο και επίσης προσφέρουν περισσότερο χώρο. Στα θετικά τους χαρακτηριστικά, είναι ότι θα διευκολυνθείτε ιδιαίτερα και με το καθάρισμα. Παράλληλα, κάνουν το χώρο να δείχνει πιο ευρύχωρος, ενώ πρόκειται για μια απόλυτα μοντέρνα τάση.

Τέλος, οι ανοιχτές ντουζιέρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθότι μεταμορφώνουν ολικά το χώρο. Μια ανοιχτή ντουζιέρα, μπορεί να διαχωρίζεται με ένα κομμάτι γυαλί, ή μπορεί απλά να πρόκειται για μια ντουζιέρα στον τοίχο, χωρίς κάλυψη περιμετρικά. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι μοντέρνο και ο χώρος του μπάνιου θα μοιάζει πολύ άνετος.