Μέθοδοι ώστε να σχεδιάσετε μια σύγχρονη και ζεστή κουζίνα
σχεδιάσετε μια σύγχρονη και ζεστή κουζίνα
Κουζίνα Σπίτι

Μέθοδοι ώστε να σχεδιάσετε μια σύγχρονη και ζεστή κουζίνα

Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι μια διαδικασία, η οποία θα σας προσφέρει άμεση ανανέωση και αλλαγή στο χώρο. Αποτελεί το δωμάτιο, στο οποίο συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια ή οι φίλοι και επομένως είναι αναγκαίο να μπορεί να σας παρέχει μια αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς.

Είναι εφικτό να διαμορφώσετε εκ νέου την κουζίνα σας με διάφορους τρόπους. Η εποχή που διανύουμε προωθεί ιδιαίτερα το μινιμαλιστικό στυλ, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν αναιρεί ότι μια κουζίνα, μπορεί να μεταλαμπαδεύει και το αίσθημα της οικειότητας. Το πιο σημαντικό είναι ο χώρος να φαίνεται φιλόξενος. Στο συγκεκριμένο κείμενο, θα δούμε μεθόδους με τις οποίες είναι εφικτό να σχεδιαστεί μια σύγχρονη και ταυτόχρονα «ζεστή» κουζίνα, για εσάς και την οικογένειά σας.

Οι καθαρές γραμμές και τα λιτά χαρακτηριστικά

Μια σύγχρονη κουζίνα χρειάζεται καθαρές γραμμές με κλασσικά χρώματα, όπως το λευκό, το γκρι, το μαύρο ή το μπεζ. Όσο πιο λιτή είναι σχεδιαστικά, τόσο πιο σύγχρονη θα φανεί. Μην εφαρμόσετε υπερβολικά πολλά διακοσμητικά. Προτιμήστε να κινηθείτε σε μονοχρωμίες, για ένα πιο όμορφο και «καθαρό» αποτέλεσμα. Οι καθαρές επιφάνειες και γραμμές προσφέρουν αρμονία και συνδέονται ευκολότερα με τα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας.

Η σημασία των σχημάτων και των υλικών στην κουζίνα

Οι γεωμετρίες που θα εφαρμοστούν στο χώρο της κουζίνας, μπορούν να βοηθήσουν εξίσου στην επίτευξη του στόχου. Προτιμήστε τετράγωνα ή στρογγυλά έπιπλα για την κουζίνα. Επίσης, οι ενιαίες επιφάνειες (όπως ένας πάγκος που ενώνεται με την υπόλοιπη κουζίνα), μπορούν να δώσουν βάθος και έκταση στο χώρο. Ακόμα, για ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα, μπορείτε να μην εφαρμόσετε χερούλια στα συρτάρια ή τα ντουλάπια, καθώς αυτή η πρακτική αποτελεί τάση τον τελευταίο καιρό. Αντιθέτως, προτείνεται στη θέση τους, να εφαρμόσετε επάλληλα συρόμενα  πορτάκια.

Από την άλλη, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να συμβάλουν, ώστε να προσδώσουν ζεστασιά. Το ξύλο, συνδυάζεται εύκολα με λευκές ματ ή γυαλιστερές επιφάνειες καθώς και με το μάρμαρο. Προτείνεται να υπάρχει η παρουσία ξύλου, συνδυαστικά με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να αλλάξει καταλυτικά την αίσθηση της κουζίνας. Έχετε κατά νου ότι, οι ευθείες γραμμές στα νερά του ξύλου, ταιριάζουν καλύτερα σε μία σύγχρονη κουζίνα (όπως για παράδειγμα το ξύλο βελανιδιάς).

Η εναλλαγή χρωμάτων για ζεστασιά στο χώρο

Αντίθετα με την πρώτη περίπτωση, η επιλογή χρωμάτων εάν είναι σωστή, μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία ζεστασιάς στο χώρο. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξει υπερβολικό η φορτωμένο αποτέλεσμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο χρώμα στην πλάτη της κουζίνας ή στις καρέκλες, καθώς και σε ορισμένα άλλα στοιχεία του χώρου. Επίσης, το γκρι αν και φαίνεται ασφαλής επιλογή, μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο λάθος αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να επιλεχθεί η σωστή απόχρωση. Προτιμήστε το γκρι που έχει τόνους από καφέ. Αν το δάπεδο ή ο πάγκος της κουζίνας είναι από ξύλο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο ή το λαχανί (πάντα σε μονοχρωμία), ώστε να εφαρμοστεί στα ντουλάπια και τα συρτάρια. Σε αυτήν την περίπτωση και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι σύγχρονο και ζεστό, χωρίς υπερβολές.

Η σημασία των υφασμάτων

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως πράγματι η εφαρμογή υφασμάτων στην κουζίνα θα αποδώσει το σύγχρονο και οικείο περιβάλλον, το οποίο επιθυμείτε. Ένα  σύνολο από υφάσματα, όπως στο χαλί και στις καρέκλες της κουζίνας (οι οποίες μπορεί για παράδειγμα να έχουν ύφασμα στην πλάτη), θα πρέπει να έρχονται σε απόλυτη αρμονία με ουδέτερα χρώματα στο χώρο. Οι γήινες αποχρώσεις, ταιριάζουν με το δέρμα και με διάφορα υφάσματα, οπότε θεωρούνται μια σίγουρη επιλογή για να κάνετε σωστούς συνδυασμούς. Αν η κουζίνα είναι μεγάλη, μπορείτε να προσθέσετε και κάποια μαξιλάρια με παρόμοιο ύφασμα στην πλάτη κάθε καρέκλας.

Ο σωστός φωτισμός

Όπως και στους υπόλοιπους χώρους ενός σπιτιού, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ο σωστός φωτισμός αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Εάν επιθυμείτε μια σύγχρονη και ζεστή κουζίνα, τότε είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε κρυφό φωτισμό ή μικρά σποτάκια. Τα φωτιστικά της κουζίνας, θα πρέπει να είναι λιτά και κομψά, με λίγες γραμμές. Με μια μικρή έρευνα, θα βρείτε στην αγορά μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά με σύγχρονο design. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο θερμός φωτισμός προτιμάται στο χώρο της κουζίνας, ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.