kids bedroom renovation

Παιδικό υπνοδωμάτιο και ιδέες διαμόρφωσης του χώρου

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί το χώρο, στον οποίο περνάνε αρκετές ώρες της ημέρας όλα τα παιδιά. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μπορούν να νιώθουν οικειότητα, άνεση και ευφορία μέσα σε αυτό.

Κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του χώρο, καθότι αυτό το βοηθάει να ανεξαρτητοποιηθεί πιο γρήγορα και να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Η ανακαίνιση ενός παιδικού υπνοδωματίου, θα βοηθήσει προκειμένου το παιδί να μπορέσει να αποτυπώσει την προσωπικότητά του στο χώρο. Παρακάτω, θα δούμε μερικές ιδέες ανακαίνισης και διακόσμησης για να αποκτήσετε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Εσωτερικός σχεδιασμός σύμφωνα με τον διαθέσιμο χώρο

Ένα άνετο υπνοδωμάτιο μπορεί πάντα να προσφέρει περισσότερες λύσεις. Εάν πρόκειται για ένα παιδί, τότε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πιο φαρδύ γραφείο με συρτάρια, σε μια επιπλέον ντουλάπα (εάν χρειάζεται) και σε ένα ενδιαφέρον κρεβάτι μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να καλύψει το παιδί και μετέπειτα.

Αντιθέτως, αν πρόκειται για δύο ή παραπάνω παιδιά, τότε μια καλή επιλογή είναι η κουκέτα και η αγορά πολυλειτουργικών επίπλων, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος. Ως προς την διακόσμηση, μπορείτε να διαμορφώσετε την οροφή του δωματίου, ώστε να μιμείται τον νυχτερινό ουρανό, με αυτοκόλλητα αστέρια και φεγγάρι. Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε διακοσμητικά και να τοποθετήσετε στους τοίχους, δημιουργίες του ίδιου του παιδιού.

Ανακαίνιση σύμφωνα με το budgetσας

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ανακαίνισης έτσι και σε αυτήν του παιδικού υπνοδωματίου, βασικό ρόλο παίζει το budget το οποίο μπορείτε να διαθέσετε.

Εάν επιθυμείτε μια οικονομική λύση, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από πιο απλά βήματα, όπως για παράδειγμα ο ελαιοχρωματισμός του τοίχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε stencils και να επιλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση, προκειμένου να φωτίσει ο χώρος. Επίσης, υπάρχουν οικονομικά αυτοκόλλητα στην αγορά, τα οποία είναι ιδανικά για διακόσμηση παιδικών υπνοδωματίων. Προσθέστε μερικά μαξιλάρια και diy διακοσμητικά. Τέλος, τα πολυλειτουργικά έπιπλα, θα σας γλιτώσουν από περιττά έξοδα και είναι μια καλή λύση.

Η σημασία των χρωμάτων στο υπνοδωμάτιο

Η επιλογή σωστών αποχρώσεων, παίζει καταλυτικό ρόλο και επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά του παιδιού. Αρχικά, θα πρέπει να έχετε σαν γνώμονα την προτίμηση του ίδιου του παιδιού, πριν από οτιδήποτε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ποια χρώματα προτιμάει, ώστε να κινηθείτε με ασφάλεια.

Οι ανοιχτές αποχρώσεις, πάντα είναι το “must” για κάθε παιδικό υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, τα έντονα και φωτεινά χρώματα, ενδέχεται να κουράσουν το παιδί και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία και με μέτρο. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι να κρατήσετε τους τοίχους λευκούς και minimal, ώστε να έχετε περισσότερη ελευθερία στα χρώματα των επίπλων. Μην ξεχνάτε ότι οι λευκοί τοίχοι, δεν θα σας δεσμεύσουν ούτε μελλοντικά.

Προσοχή στην επιλογή των υλικών

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς την επιλογή υλικών, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε, ότι πρέπει να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα στο μέλλον, όσο είναι εφικτό.

Τα εύθραυστα υλικά (όπως το γυαλί) είναι απαγορευτικά, καθότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάποια ζημιά ή το παιδί να χτυπήσει. Στην αγορά κυκλοφορούν υλικά, τα οποία είναι ανθεκτικά, δεν σπάνε και μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια λύση ασφαλείας. Επιπλέον, ως προς τα κλινοσκεπάσματα, προτιμήστε βαμβακερά και λινά.

Επενδύστε σε ξύλινη διακόσμηση του χώρου

Το ξύλο είναι μια διαχρονική επιλογή, η οποία προσφέρει ευελιξία και μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο, προσδίδοντας ένα γήινο αποτέλεσμα.

Το Nordic style, ή αλλιώς η Σκανδιναβική διάσταση στη διακόσμηση, φέρνει στο προσκήνιο τα ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά. Ειδικότερα, στην περίπτωση ενός παιδικού υπνοδωματίου, όπου είναι απαραίτητο να υπάρχουν καλά υλικά, το ξύλο αποτελεί ιδανική λύση. Η ανθεκτικότητα του σε βάθος χρόνου, είναι βασικό του χαρακτηριστικό.

Επίσης, τα ξύλινα έπιπλα αποτελούν μια οικολογική επιλογή και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές διαφορετικές υφές (όπως η κερασιά, η οξιά, η σημύδα κ.α.). Το βασικό πλεονέκτημα του ξύλου, είναι πως δεν θα σας δεσμεύσει για το μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δε θα χρειαστεί απαραίτητα να αντικαταστήσετε τα έπιπλα, όταν το παιδί μεγαλώσει.