Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου;

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου; Ένα ερώτημα για το οποίο πολλά ακούγονται και ακόμη περισσότερα προβάλλονται σε διαφημίσεις. Ωστόσο τι είναι αυτό που πραγματικά ισχύει και ποιοι παράγοντες είναι εκείνοι που καθορίζουν το τελικό κόστος για μια ανακαίνιση του μπάνιου σας; Σε αυτά και σε ακόμη περισσότερα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε αναλυτικά παρακάτω.

Αρχικά, η ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί μια εργασία η οποία πέρα από την άνεση, την λειτουργικότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου, είναι σε θέση να ανεβάσει και την αξία του ακινήτου σας. Αρκετοί ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν την συγκεκριμένη υπηρεσία με σκοπό την εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους, είτε από την ενοικίαση είτε από την πώληση του ακινήτου.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το μπάνιο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού ο οποίος θα κάνει την καθημερινότητα των διαμενόντων πολύ ευκολότερη.

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου στις μέρες μας;

Ο υπολογισμούς του κόστους για την ανακαίνιση ενός μπάνιου δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε έναν σταθερό τιμοκατάλογο. Κάτι ιδιαίτερα λογικό αν αναλογισθεί κανείς το πλήθος των διαφορετικών εργασιών που μπορεί να απαιτούνται. Έτσι, προκειμένου να προβούμε σε μια ασφαλή εκτίμηση της τιμής, θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί το είδος των εργασιών που απαιτούνται.

Τι εργασίες περιλαμβάνει η ανακαίνιση μπάνιου;

Ή ανακαίνιση μπορεί να είναι είτε ολική είτε μερική. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μπάνιο σας, μπορεί να απατούνται μία ή περισσότερες εργασίες. Για να καταλήξουμε σε ένα τελικό κόστος για ανακαίνιση μπάνιου, θα πρέπει πρώτα να δούμε ποιες από τις παρακάτω εργασίες απαιτούνται. Ειδικότερα:
1 Αποξήλωση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων .
2 Αποξήλωση υδραυλικών εγκαταστάσεων.
3 Αποξήλωση παλιών ειδών υγιεινής και επίπλων.
4 Απομάκρυνση μπαζών.
5 Σχεδιασμός του νέου μπάνιου.
6 Τοποθέτηση νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
7 Τοποθέτηση νέων επίπλων και συσκευών.
8 Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου.
9 Βάψιμο

Πως θα ξέρω τι εργασίες απαιτούνται για το δικό μου μπάνιο;

Εάν το ακίνητό σας είναι σχετικά καινούριο τότε πολύ πιθανόν οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις να μην χρήζουν αντικατάστασης. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μια ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να επιτευχθεί απλά και μόνο με την τοποθέτηση νέων επίπλων και ειδών υγιεινής καθώς και το τελικό βάψιμο. Ωστόσο εάν το ακίνητό σας είναι παλαιάς χρονολογίας και έχει υποστεί αρκετή φθορά με το πέρασμα του χρόνου, τότε πιθανόν να απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πακέτο ανακαίνισης.
Σίγουρα εσείς δεν είστε σε θέση να κρίνεται εάν οι εγκαταστάσεις χρειάζονται κάποια παρέμβαση. Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος για να δείτε τι ακριβώς εργασίες απαιτούνται για την ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου καθώς και ποιο θα είναι το τελικό κόστος, είναι να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη εταιρεία ανακαίνισης σπιτιών. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα μεταβεί στο χώρος σας και θα εκτιμήσει το είδος των εργασιών που απαιτούνται. Ανάλογα με το ποιες θα είναι αυτές θα διαμορφωθεί και το τελικό κόστος.

Τελικά δεν μου είπατε, πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου;

Φτάνοντας λοιπόν στο τελικό συμπέρασμα, η ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί μια υπηρεσία το κόστος της οποίας μπορεί να ποικίλει. Ανάλογα με τις εκάστοτε εργασίες που απαιτούνται για τον δικό σας χώρο, το τελικό ποσό μπορεί να κυμανθεί από 1000€  έως και 3500€. Φυσικά τα νούμερα αυτά αποτελούν μια γενική εκτίμηση με βάση την πλειοψηφία των περιπτώσεων αφού κάθε χώρος είναι διαφορετικός.