Τα βασικά μυστικά για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

Τα βασικά μυστικά για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

Όλες οι μεγάλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της ανακαίνισης του μπάνιου, σηματοδοτούν το αίσθημα της ανανέωσης. Η αναδιαμόρφωση ενός μπάνιου, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά τον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού. Η ποιότητα της καθημερινότητας και η λειτουργικότητα του, θα σας προσφέρουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για μια ολόκληρη οικογένεια, είτε για μεμονωμένα άτομα, μη διστάσετε να ανακαινίσετε το χώρο του μπάνιου, αν θεωρείτε πως είναι πραγματική ανάγκη. Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και την διάθεσή σας ή να συμβάλει στην άνεση σας.

Ακολουθεί παρακάτω μια λίστα με όλα αυτά τα «μυστικά», τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά για να έχετε την απόλυτη ανακαίνιση μπάνιου. Ένα αποτέλεσμα μοναδικό, ένα μπάνιο το οποίο θα καλύπτει όλες σας τις ανάγκες και θα σας προσφέρει ποίκιλες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση

Πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι  σημαντικό να αποσαφηνίσετε τι ανάγκες έχει το μπάνιο σας. Εφόσον αποφασίσατε να προβείτε σε ανακαίνιση, τότε καλό είναι να αναδιαμορφώσετε και την διαρρύθμιση του χώρου. Αυτή η εργασία θα αλλάξει ολικά τόσο το εύρος του χώρου, όσο και την άνεση του. Μια μπανιέρα σε ένα μικρό μπάνιο, μπορεί να αντικατασταθεί με μια σύγχρονη καμπίνα ντουζ ή με μια χτιστή. Επίσης, τα κρεμαστά είδη υγιεινής και τα εντοιχισμένα έπιπλα, θα «ανοίξουν» το μπάνιο και θα προσφέρουν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Σκεφτείτε ότι η λάθος διαρρύθμιση, μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να μοιάζει ιδιαίτερα μικρό.

Έλεγχος στα υδραυλικά, τις σωληνώσεις και τα ηλεκτρολογικά

Ένα μπάνιο δεν αρκεί να είναι οπτικά όμορφο. Θα πρέπει όλη η  δουλειά να ξεκινήσει από μέσα προς τα έξω. Το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι να λειτουργούν βέλτιστα όλα τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά. Θα χρειαστείτε εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, ώστε να γίνουν σωστά οι εργασίες. Μην ξεχνάτε, ότι μια ολοκληρωμένη δουλειά μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια, χωρίς να σας κοστίσει περιττά χρήματα. Οι αρμόδιοι, θα ελέγξουν τις σωληνώσεις της ύδρευσης και της αποχέτευσης κι έτσι θα μπορέσουν να μειώσουν τα επίπεδα της υγρασίας στο μπάνιο, με τα απαραίτητα μερεμέτια. Επίσης θα ελέγξουν την κατάστασή τους και αν υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσουν. Ως προς τα ηλεκτρολογικά, κατά τον έλεγχό τους, μπορείτε να ζητήσετε να προστεθούν επιπλέον πρίζες, εάν αυτό σας εξυπηρετεί.

Η σπουδαία εργασία της μόνωσης

Το μπάνιο είναι ένας χώρος, όπου χρησιμοποιείται αρκετό νερό. Επομένως, είναι πιο ευάλωτο στα ίχνη υγρασίας. Η εργασία της μόνωσης στους τοίχους, θα σας προσφέρει ασφάλεια, ώστε να αποφύγετε την υγρασία. Επίσης, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μια χτιστή ντουζιέρα, είναι απαραίτητο να μονωθούν και οι επιφάνειες, οι οποίες έρχονται σε άμεση επαφή με το νερό, όπως δηλαδή το πάτωμά της.

Ο στόκος ενάντια στη μούχλα

Είναι σύνηθες φαινόμενο, τα πλακάκια (κυρίως εκείνα που έρχονται σε επαφή με το νερό), να μαυρίζουν και να μαζεύουν μούχλα. Δυστυχώς, σε αυτήν την περίπτωση, προκαλείται και η παρουσία μυκήτων, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό αλλά και αντιαισθητικό. Προκειμένου να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο γεγονός, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί αντιμουχλικός στόκος στα πλακάκια. Έτσι, θα φαίνονται για πάρα πολύ καιρό καθαρά και θα αποφύγετε την παρουσία μυκήτων.

Η επιλογή στα πλακάκια

Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από πλακάκια για όλα τα γούστα, στην αγορά. Ωστόσο, λάβετε υπόψη αν μένετε μόνοι ή αν υπάρχει οικογένεια, ηλικιωμένοι και παιδιά στο ίδιο σπίτι. Το αντιολισθητικό πλακάκι για το δάπεδο, είναι μια καλή επένδυση, ώστε να έχετε περισσότερη ασφάλεια τόσο οι ίδιοι, όσο και άλλα άτομα μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας. Επιπλέον, προτείνεται να αποφύγετε τα πολύ φθηνά πλακάκια, καθότι μια χαμηλή τιμή, θα «φανεί» σε βάθος χρόνου και ως προς την ποιότητα τους. Η συμβολή ενός ειδικού, θα σας δώσει την κατάλληλη λύση, σύμφωνα με αυτό που χρειάζεστε.

Το παράθυρο και ο εξαερισμός

Είναι γνωστό ότι, όσο πιο καλά αερίζεται ένας χώρος, τόσο πιο καθαρός είναι και τόσο λιγότερη υγρασία θα έχει. Αν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο, τότε να το έχετε ανοιχτό όσο γίνεται περισσότερο. Το φυσικό φως και η καθαρή ατμόσφαιρα, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα το μπάνιο. Επίσης, ο εξαερισμός κάνει την αντίστοιχη δουλειά, διατηρώντας την ατμόσφαιρα του χώρου πιο φρέσκια.