5 ιδέες για μερική ανακαίνιση σπιτιού
5 ιδέες για μερική ανακαίνιση σπιτιού
Ιδέες Σπίτι

5 ιδέες για μερική ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι συνήθως συνυφασμένη με μια ολική αλλαγή του χώρου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο ισχύει στην πραγματικότητα.

Μια ανακαίνιση εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, ενώ ο στόχος είναι να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες του ιδιοκτήτη. Η ανανέωση ενός σπιτιού ειδικότερα, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όσα δωμάτια επιθυμεί ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος. Η παλαιότητα του χώρου και οι ανάγκες που παρουσιάζει, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση που πρέπει να παρθεί, ως προς την έκταση των εργασιών.

Παρόλα αυτά, αν επιθυμείτε μια οικονομική λύση, η οποία θα αποσκοπεί σε συγκεκριμένες αλλαγές μέσα στο σπίτι, τότε μπορείτε να επιλέξετε την μερική ανακαίνιση. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες ιδέες, ώστε να κάνετε τις επιθυμητές τροποποιήσεις.

Προσδώστε χαρακτήρα σε κάθε χώρο

Το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα σπίτι είναι η ισορροπία. Θα πρέπει να δώσετε την απαραίτητη σημασία προκείμενου να το πετύχετε, καθότι η αρμονία μεταξύ δωματίων θα σας προσφέρει μια αίσθηση ανανέωσης. Η βαριά διακόσμηση δεν ενδείκνυται σε μικρά σπίτια. Προτιμήσετε πιο γήινα χρώματα, όμορφους λιτούς πίνακες και ορισμένα διακοσμητικά σε έντονα χρώματα, ώστε να υπάρξει χαρακτήρας. Επίσης, είναι βασικό να διαμορφώσετε και χώρους οι οποίοι είναι συνήθως παραμελημένοι, όπως για παράδειγμα ο διάδρομος. Στα περισσότερα σπίτια ο διάδρομοι είναι άδειοι και έτσι «χαλάνε» συνολικά την εικόνα του σπιτιού.  Ωστόσο, μπορείτε να τους κάνετε να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι, τοποθετώντας μικρές κρεμαστές κορνίζες, ή μικρά εντοιχισμένα σποτάκια για περισσότερο στυλ.

Αλλάξτε ή ανανεώστε τις εσωτερικές πόρτες

Pexels.com

Άλλο ένα κομμάτι του σπιτιού, στο οποίο δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία, είναι οι εσωτερικές πόρτες. Παρόλα αυτά, πριν μπει κάποιος σε ένα δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι ακριβώς η πόρτα. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τελείως τις ήδη υπάρχουσες, τοποθετώντας καινούριες (Η υφή ξύλου είναι το απόλυτο must). Εάν από την άλλη θέλετε μια πιο οικονομική λύση, μπορείτε να βάψετε οι ίδιοι τις πόρτες με διάφορες τεχνοτροπίες ή να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα, ακόμα και σε ολόκληρη την πρόσοψη. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά, για να βρείτε την ιδανική. Η αλλαγή θα γίνει αντιληπτή και θα συμβάλει, ώστε ο χώρος να φανεί ανανεωμένος.

Σχεδιάστε ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους

Pexels.com

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ανακαίνισης, είναι η επίτευξη της οργάνωσης. Μπορείτε για παράδειγμα, να ανακαινίσετε οι ίδιοι τις ντουλάπες σας, τοποθετώντας κουτιά, νέα συρτάρια ή καλαθάκια, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να μπορείτε να δημιουργήσετε και στα δωμάτια νέους χώρους αποθήκευσης, όπως τα εντοιχισμένα ράφια ή τα κρυφά συρτάρια κάτω από το κρεβάτι. Μια εταιρεία ανακαίνισης είναι εφικτό να σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Θα σας προτείνει λύσεις, ούτως ώστε να αντλήσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και ταυτόχρονα το δωμάτιο να μην γίνει πιο στενό.

Σύγχρονη κουζίνα με ράφια και σωλήνες

Pexels.com

Είναι μια καλή ιδέα να προσθέσετε επιπλέον ράφια και στο χώρο της κουζίνας. Μάλιστα, ο συνδυασμός με κάποιους χάλκινους σωλήνες (τους οποίους συναντάμε αρκετές φορές στις κουζίνες),  θα προσδώσουν μια νέα ανανεωμένη όψη στο χώρο. Το συγκεκριμένο design θα αντικατοπτρίζει ένα industrial στυλ, το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο must.

Ανανεώστε τους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τις καρέκλες

Pexels.com

Η μόδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζει. Ωστόσο, ο καναπές και οι καρέκλες ενδέχεται να μην είναι ιδιαίτερα παλιά, απλά πλέον να μην ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προβείτε σε αλλαγή των υφασμάτων, ώστε να ανανεωθούν. Η συγκεκριμένη λύση συμφέρει οικονομικά και παράλληλα, θα αποκτήσετε στην ουσία έπιπλα σαν καινούρια.

Οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές. Είναι εφικτό να αλλάξετε το ύφασμα, να προσθέσετε σχέδια, κουμπιά, trimmings ή τρουκς και να αλλάξετε τα πόδια στήριξης. Μια λύση η οποία θα σας ανταμείψει με ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, οπτικά.

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.