5 συμβουλές για την επιλογή της σωστής κατασκευαστικής εταιρείας και οι πιθανοί κίνδυνοι
5 συμβουλές για την επιλογή της σωστής κατασκευαστικής εταιρείας
Ιδέες Σπίτι

5 συμβουλές για την επιλογή της σωστής κατασκευαστικής εταιρείας και οι πιθανοί κίνδυνοι

Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού, ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε, είναι η επιλογή της σωστής κατασκευαστικής εταιρείας. Ένα σύνολο εξειδικευμένων ανθρώπων, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον εκάστοτε στόχο και να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επομένως, καλό είναι να προβείτε σε μια εκτενή έρευνα, ώστε να δείτε πιθανές συνεργασίες και προσφορές. Ωστόσο, η επιλογή την οποία θα κάνετε, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό όλη τη διαδικασία της ανακαίνισης, και κατ’ επέκταση το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτήν.

Παρακάτω θα δούμε, όλους τους πιθανούς κινδύνους μιας λανθασμένης επιλογής (προς αποφυγήν δυσάρεστων συμβάντων), καθώς επίσης και πως να επιλέξετε την σωστή εταιρεία, για εσάς.

Εταιρείες οι οποίες δεν είναι έμπιστες ή δεν αποτελούνται από ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό

Η ανακαίνιση είναι ένα απαιτητικό έργο, το οποίο χρειάζεται γνώσεις και εμπειρία, ώστε να περατωθεί σωστά. Στην σημερινή εποχή, δυστυχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου επιλέγει την πιο «οικονομική» λύση, νομίζοντας πως έτσι θα γλιτώσει περιττά έξοδα, έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα. Συνήθως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και συχνά ο πελάτης καταλήγει απογοητευμένος.

Είναι σημαντικό να βρείτε μια εταιρεία με ένα κόστος, στο οποίο θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να ελέγξετε την συμφωνία που θα κλείσετε. Η επικοινωνία, το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και η πλήρης ενημέρωση, θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μια εξειδικευμένη επιχείρηση. Η εμπειρία μπορεί να διαπιστωθεί, εάν ζητήσετε να δείτε προηγούμενα ολοκληρωμένα έργα της εταιρείας.

Η σημασία της ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται στις εργασίες

Μια εταιρεία μπορεί να διαπιστωθεί αν είναι αρκετά καλή, ακόμα κι από τα υλικά που θα σας προτείνει για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Είναι εφικτό να προβείτε σε μια οικονομική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχουν φθηνά υλικά (τα οποία παρουσιάζουν βραχυπρόθεσμα αρκετά προβλήματα). Τα ελαττώματα μερικές φορές κοστίζουν παραπάνω, από ότι η αρχική τιμή ενός καλού υλικού. Επιλέξτε λοιπόν υλικά, τα οποία θα σας προσφέρουν ασφάλεια για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τις συμβουλές της εταιρείας.

Το μη αναγκαίο γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων

Ένα έμπειρο προσωπικό, θα μπορέσει να σας συμβουλέψει σωστά ως προς το γκρέμισμα των τοίχων. Μην εμπιστευτείτε ανθρώπους, οι οποίοι δε θα σας ενημερώσουν αν μπορείτε ή όχι, να κάνετε την συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι κατοικίες στην Ευρώπη, αποτελούνται κυρίως από τούβλα και τσιμέντο, ως προς τα δομικά τους υλικά. Επίσης, ένα σπίτι μένει σταθερό και προσφέρει ασφάλεια από τους σεισμούς, χάρη στα δοκάρια, τις στήλες και τον τρόπο κατασκευής. Αν είναι αναγκαίο να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο ώστε να μεγαλώσει ο χώρος, προτείνουμε να συμβουλευτείτε πρώτα το αρμόδιο άτομο. Εάν πρόκειται για έναν τοίχο από γυψοσανίδα, τότε σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά και είναι εφικτό να γίνει η διαδικασία. Ωστόσο, το σύνολο των περισσότερων τοίχων, καλό θα ήταν να μείνει ως έχει.

Οι κίνδυνοι με τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά

Οι αναφερόμενες εργασίες, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθότι τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα μέσα σε ένα σπίτι. Ωστόσο, το 75% των ανακαινίσεων, δυστυχώς στιγματίζεται από τα συγκεκριμένα προβλήματα, οπότε το έργο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Ιδιαίτερα οι διαρροές στα υδραυλικά, είναι πιθανόν να επηρεάσουν μια ολόκληρη πολυκατοικία ή μεμονωμένα διαμερίσματα, ακόμα και αν η ζημιά παραμένει για αρκετό καιρό «κρυφή». Πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τους ανθρώπους που θα εμπιστευτείτε, προκειμένου να αποκαταστήσουν αυτού του είδους τα προβλήματα. Επίσης, συνυπολογίσετε ότι ίσως να προκύψουν επιπλέον έξοδα, αν υπάρχουν ζημιές που δεν φαινόντουσαν πριν την ανακαίνιση.

Κάντε έρευνα αγοράς, ρωτήστε δικούς σας ανθρώπους, συμβουλευτείτε το διαδίκτυο

Το πιο σημαντικό βήμα από όσα προαναφέρθηκαν, είναι η δική σας πρωτοβουλία να κάνετε τη σωστή επιλογή. Το διαδίκτυο, αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο στην εποχή που διανύουμε, καθότι μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους ανθρώπους, να βρείτε εναλλακτικές λύσεις και να δείτε κριτικές και βαθμολογίες για τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Από την άλλη, μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι μια έρευνα αγοράς ή να ρωτήσετε φίλους ή κοντινούς σας ανθρώπους, σχετικά με δικές τους εμπειρίες στην ανακαίνιση σπιτιού. Ένα σύνολο από διαφορετικές γνώμες και απόψεις, θα σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική λύση και να εμπιστευτείτε τους κατάλληλους ανθρώπους.

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.