8 «χρυσές» συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού
8 «χρυσές» συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού
Ιδέες Σπίτι

8 «χρυσές» συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πλάνα του κάθε ιδιοκτήτη (ιδιαίτερα στα παλαιά σπίτια),  είναι η ανακαίνιση του σπιτιού, είτε για προσωπική χρήση, είτε για πώληση και ενοικίαση.

Ωστόσο, μια τόσο μεγάλη διαδικασία, προϋποθέτει οργανωμένο σχέδιο και όχι μεμονωμένο όραμα και σκέψεις. Με τα κατάλληλα άτομα και τις εξειδικευμένες εργασίες, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος και να παραδοθεί εν συνεχεία ένα ολοκληρωμένο έργο ανακαίνισης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά παρακάτω, μια σειρά από «χρυσές» συμβουλές, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της ανακαίνισης. Συγχρόνως, αυτό συνεπάγεται πως θα αποκτήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δε θα απογοητευτείτε.

Η σημασία του σχεδίου πίσω από το όραμα

Όπως γίνεται αντιληπτό, καμία μεγάλη εργασία δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί επιτυχώς, εάν δεν υπάρχει ένα υπόβαθρο με οργανωμένο πλάνο, πίσω από τις σκέψεις και τις ιδέες. Αυτό σημαίνει, ότι με μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς αλλά και την επιλογή της κατάλληλης εταιρείας, μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά, αποκτώντας περισσότερη σιγουριά για το αποτέλεσμα. Τα εξειδικευμένα άτομα με εμπειρία, θα σας βοηθήσουν και θα προβούν στον σχεδιασμό ενός  πλάνου, για κάθε βήμα ξεχωριστά. Μην αμελήσετε κανένα βήμα στην διαδικασία της ανακαίνισης, ώστε να ανταμειφθείτε.

Επιλέξετε οικολογικά χρώματα

Ο στόχος είναι να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουριο σπίτι, φιλικό προς το περιβάλλον και μια πιο υγιεινή καθημερινότητα. Τα οικολογικά χρώματα επομένως, είναι η ιδανική λύση για τον ελαιοχρωματισμό. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, γνωρίζοντας πως δε θα επιβαρύνετε ούτε το περιβάλλον, αλλά ούτε και τον οργανισμό σας.

Ο νέος φωτισμός είναι σημαντική αλλαγή

Ένα σπίτι όσο ανανεωμένο και αν είναι, μπορεί να αλλοιωθεί οπτικά με τον λάθος φωτισμό. Είναι σημαντικό να προσέξετε το συγκεκριμένο κομμάτι, καθότι καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αύρα ενός σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, ο φωτισμός έρχεται σε άμεση συσχέτιση με τον ελαιοχρωματισμό. Προτιμήστε πιο ανοιχτόχρωμους τοίχους, με σύνθεση τόσο ψυχρού όσο και θερμού φωτισμού. Μεμονωμένα κομμάτια με πιο έντονους και σκούρους τοίχους, μπορούν να αποκτήσουν φινέτσα εάν τοποθετήσετε μερικά σποτάκια ή κρυφό φωτισμό επίσης.

Η χρήση της γυψοσανίδας

Στην σημερινή εποχή, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν την τοποθέτηση γυψοσανίδας, σε πάρα πολλούς τομείς. Το συγκεκριμένο υλικό είναι ένα από τα πλέον γνωστά φυσικά υλικά εσωτερικής δόμησης. Ευρέως γνωστό για το μικρό του κόστος, αλλά και την πολυμορφικότητα του, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εργασίες. Μην διστάσετε να τοποθετήσετε γυψοσανίδες, εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση. Επίσης, μπορείτε να κάνετε πολλές κατασκευές, όπως ράφια, βιβλιοθήκες ή ακόμα και διαχωριστικά μεταξύ δωματίων. Η γυψοσανίδα μπορεί να διαμορφωθεί ως προς τις διαστάσεις και τα σχέδια, ενώ είναι ιδιαίτερα ελαφριά.

Η αλλαγή πόρτας ή η ανανέωση της

Μπορεί πολλές φορές να θεωρηθεί αμελητέα η αλλαγή μιας πόρτας στο σπίτι, ωστόσο δεν είναι τόσο ανούσια όσο φαντάζει αρχικά. Ειδικότερα, εάν το σκεφτείτε, οι πόρτες πάντα δημιουργούν την πρώτα εντύπωση, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης πριν μπει στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Εάν το σπίτι είναι καινούριο και η πόρτα δεν χρειάζεται αλλαγή, καθώς ενδεχομένως να μην παρουσιάζει φθορές, τότε μπορείτε απλά να προβείτε σε ελαιοχρωματισμό της.

Εάν πρόκειται για παλιά πόρτα, καλό θα είναι να την αλλάξετε τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για το αισθητικό κομμάτι, το οποίο δίνει την αρχική εικόνα σε κάθε επισκέπτη.

Η ασφάλεια του χώρου σας είναι σημαντική. Προτείνεται, να επιλέξετε μια θωρακισμένη πόρτα, η οποία θα πρέπει πάντα να διαθέτει πιστοποίηση αντιδιάρρηξης. Επίσης, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στον εκάστοτε καταναλωτή,  η ασφάλεια η οποία του παρέχεται από την συγκεκριμένη πόρτα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, τώρα θα μπορείτε να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση στο δικό σας σπίτι, δίνοντας την πρέπουσα προσοχή σε ορισμένα σημεία. Τα αποτελέσματα είναι βέβαιο πως θα σας ανταμείψουν.

Απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης και Fashion illustrator. Με ιδιαίτερη αγάπη προς τις λέξεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με την δημιουργία άρθρων, που αφορούν στις ανακαινίσεις σπιτιών. Μαζί θα δημιουργήσουμε το σπίτι, το οποίο πάντα ονειρευόσασταν.